ЕФЕКТИВНА ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У 2023/2024 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ: НОВІ ІДЕЇ, ПРІОРИТЕТИ ТА МОЖЛИВОСТІ

14 вересня 2023 року відбулось засідання педагогічної наради закладу: «Організація діяльності навчального закладу в умовах воєнного стану у 2023/2024 навчальному році: можливості для навчання, нові підходи до організації роботи».  Засідання відбувалось в змішаному форматі, педагоги, які знаходяться поза межами міста Запоріжжя, змогли доєднатися до участі на платформі ZOOM. Модератор –  Володимир Шпіленок, завідуючий відділом інформаційної та видавничої роботи.

Як завжди, була обрана цікава форма проведення, а саме: педрада –аукціон, під час якої на розгляд виносились різні педагогічні ідеї (лоти) за певним напрямком освітньої діяльності. Кожен із авторів презентував ідею, яка обговорювалось та приймалось рішенням педради.

Були визначені основні пріоритети 2023/2024 навчального року: безпека, патріотичне виховання, доступність освітніх послуг, розвиток, (розширення досвіду використання цифрових технологій). Пріоритетом у педагогічній діяльності кожного педагогічного  працівника  закладу  залишається  національно-патріотичне  виховання.

2023/2024 навчальний рік проходитиме під гаслоим «Усе буде Україна!»

З метою активізації участі вихованців, батьків, педагогів закладу у власно створених освітньо-виховних, інформаційно-просвітницьких, культурологічних заходах з національно-патріотичного виховання був започаткований патріотичний проєкт «Майбутнє починається сьогодні!», який об’єднав  всі структурні підрозділи закладу. Центр Української культури представив проєкт «Юні митці – патріоти». Медіа – школа – два актуальних творчих проєкти – «Інтерв’ю з героєм» та подкаст «Блакитно-Жовта кава». Аматорське об’єднання «Палітра» –  проєкт «Люби свою Україну», «Рампа» –   проєкт «Зірки виходять на сцену».

З метою створення  безпечного освітнього середовища психологічною службою закладу започатковано два проєкти: «#япоряд» для педагогів та вихованців та «Полюбіть свою дитину» для батьків вихованців.

Методична служба буде працювати над здійсненням проєкту для педагогів закладу «Цифровий простір успіху», метою якого буде  створення єдиного доступного та безпечного цифрового середовища для забезпечення простору з комунікації та обміну даними.

Головне, що кожен проєкт має вагомий визначений кінцевий результат, який вплине на якість надання освітніх послуг, наповніть цікавим змістом виховну діяльність, вмотивує весь педагогічний колектив на вирішення завдань 2023/2024 навчального року.

Прагнемо, щоб наші вихованці здобували якісні знання, незважаючи на блекаути та інші виклики сьогодення. Щоб заняття відбувалися у цікавій та інтерактивній формі, щоб наші діти були захищені, творчі,  активні та як завжди неперевершені.

З початком нового навчального року! З Україною в серці!