ЗІРКИ ПАЛАЦУ. СВЯТО В НАШОМУ ЖИТТІ

На арені Запорізького цирку яскраво дебютувала вихованка циркової студії «Арлекін» ЗПО «МПДЮТ», 14-річна повітряна гімнастка Єлизавета Аксьонова. Вона відкривала шоу-програму із символічною назвою «Шлях у майбутнє», виконуючи видовищний номер на полотнах під куполом цирку. 

Як розповіла Єлизавета молодіжному виданню «TeensWay», це був її перший досвід участі в повномасштабній 4-тижневій цирковій програмі, що дав зрозуміти тонкощі професії циркового артиста, наповнитися новими враженнями та творчою енергією. 

Проте новачком юну артистку не назвеш: на її рахунку три Чемпіонати України, де вона здобула II та III місця. А в квітні цього року дівчина завоювала I місце на фестивалі циркового мистецтва у м. Дніпро. 

«Я отримую величезне задоволення від того, що роблю, – каже Єлизавета. – Чи не страшно мені виконувати трюки на висоті? Ні, ані трохи. Навпаки, мені подобаються найгостріші моменти, найскладніші елементи. Хочеться дістатися все вище і вище! Для мене цирк – це місце, де можна бути собою, відволіктися від усіх проблем, насолоджуватися красою і талантом. Бо тут дуже багато талановитих артистів, завжди є чому повчитися». 

В студії «Арлекін» (керівник Дмитро Єсковець) Запорізького міського Палацу дитячої та юнацької творчості дівчина займається приблизно 1,5 роки. До цього, з 10 років, тренувалася в приватній студії. Каже, обрала «Арлекін», бо тут «хороший тренер і гарний колектив друзів». До того ж, можна працювати без обмежень часу, стільки, скільки потрібно. 

В середньому дівчина тренується по 3-4 години 3 рази на тиждень. Окрім тренера і друзів, юну артистку міцно підтримує мама, Аліна Дмитрівна, допомагає готуватися до виступів, створювати сценічні костюми. 

Після закінчення школи Єлизавета планує вступити до Київської циркової академії. Впевнена, це вже доросле рішення. Хоче пов’язати своє життя з цирковим мистецтвом. 

«Коли знаходиш своє, труднощів вже не існує, – вважає вона. – Просто працюєш, прямуєш до мети крок за кроком, і все поступово вдається. Мені хочеться дивувати та радувати людей. Дарувати свято! У нашому житті завжди має бути творчість і свято!». 

Довідка. Керівник циркової студії «Арлекін» ЗМПДЮТ, Єсковець Дмитро Вікторович, є випускником саме цієї студії, бо вона одна з найстаріших і найзірковіших в Україні. Майстер спорту із спортивної гімнастики. Має більш ніж 20-річний досвід роботи цирковим артистом у жанрах «повітряна гімнастика», «акробатика», «еквілібр». Працював у багатьох країнах світу. 

Фото – Борис Дворний