МОЯ НЕЗЛАМНА УКРАЇНА!

24 серпня 1991 відбулося проголошення Акта про незалежність України  і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.

Державний прапор є національним символом нашої держави. Під ним українці йшли до проголошення самостійності, а сьогодні виборюють свою незалежність.  Україна як держава,  має давнє історичне коріння та прагне стати повноправним членом Європейського Союзу.

Напередодні свята  23 серпня діти сімей ВПО, що мешкають на вул. Фанатській, 22 та вихованці закладу брали участь у квесті «МОЯ НЕЗЛАМНА УКРАЇНА».  Під час заходу учасники  знайомилися з історією  символів України (локація «Крок в минуле», керівниця Ніна Самофалова); досліджували зв’язок корогва Війська Запорозького та прапора міста Запоріжжя (локація «ZP.UA» керівниця Олена Каменєва); з пазлів збирали карту України (локація «Кордони» керівниця Аліна Лаврова); отримували код до гри через демонстрацію знань з історії українського костюму та української кухні (локація «Традиції» керівниця Яна Острогляд). Квест закінчився флешмобом «Разом», рухи до якого вивчали разом з педагогом Вікторією Хуторною. Кращі учасники отримали сертифікати, а всі    пам’ятні призи.

Блакитні небеса над безкрайніми польовими просторами матінки України – відбиваються на полотні нашого прапору! Пишаймося своїм прапором, адже Україна – мужня духом, велика та квітуча країна! Нехай прапор України гордо в’ється на вітрі і наповнює душу патріотизмом і прагненням до світлого майбутнього!