МОЇ БЕЗПЕЧНІ ЛІТНІ КАНІКУЛИ. ПОРАДИ ПСИХОЛОГА

Літні канікули – це час для відпочинку, відновлення сил та накопичення енергії. Кожен з вас проводить їх по різному. Звичайно, бажаємо вам гарного відпочинку, яскравих вражень, нових зустрічей, змістовних цікавих занять.

При цьому, в цей час важливо, пам’ятати та виконувати елементарні правила безпеки, щоб літній відпочинок не був зіпсований! Психологиня Олена Філоненко  пропонує добірку корисних порад для вихованців нашого закладу та їх друзів на період літніх канікул.

Висипайся, посміхайся, з рідними частіше зустрічайся, новому навчайся,
з природою єднайся, з вітамінами дружи!

  • Відпочивай з друзями лише у призначених для цього місцях: неподалік безпечного укриття та не пізніше 20.00 вечора, не відходь далеко від будинку, не впускай в будинок, квартиру невідомих людей, не передавай інформацію невідомим людям.
  • Не ігноруй сигналів повітряної тривоги; не бери до рук підозрілі та вибухонебезпечні предмети, а у випадку їх виявлення, повідом дорослих.
  • Дотримуйся правил дорожнього руху, ніколи їх не порушуй, – це небезпечно для життя. Переходь вулицю лише у відведених місцях. Не влаштовуй ігор на проїжджій частині вулиці. Правильно користуйся міським транспортом, дотримуйся правил поведінки у місцях громадського користування та в транспорті.

Дотримуйся правил протипожежної безпеки при користуванні електроприладами та газом, правил безпечної поведінки біля лінії електропередачі, залізничного полотна, будівельних майданчиків. Не торкайся оголених проводів. Виходячи з дому, перевір, чи вимкнені електроприлади. Не грай з вогнем. Будь обережним біля водойми.

Дотримуйся правил гігієни та санітарії, мий руки з милом, користуйся антисептиком. Коли на вулиці занадто спекотно, уникай перегріву.

Дбай про свою безпеку та життя! Бажаємо гарних канікул!