НА ЗАХИСТІ ЕКОЛОГІЇ

Попри воєнні реалії сьогодення, члени Центру дитячих соціальних ініціатив «Оріон» готують та реалізують власні  проєкти, до яких залучують  всіх бажаючих,  дітей та батьків. Відомо, що стан оточуючого природного середовища – приємна зелень дібров, буяння квітів, веселий гомін пташок, синь неба й чистота криниць, джерел, річок – у значній мірі залежать від рівня екологічної освіченості та культури людини.

16 серпня 2023 року в гуртожитку (вул. Фанатська, 22), відбувся  хобі-клас «Еко – торбинки власноруч», який провела Довбіщук Валерія, вихованка гуртку «Квіткова фея». Захід відбувся в рамках проєкту «На захисті екології – відповідальність кожного. Еко – торбинки власноруч».  Керівник проєкту Ганна Мінченко, керівниця гуртка «Квіткова фея». Головне –  привернути  увагу  до правильного поводження з відходами та відповідального споживання природних  ресурсів.

Валерія, авторка проєкту,  поділилася враженнями від ставлення поляків до сортування сміття в своїй країні, про свій власний досвід з сортування сміття та показала блокнот та кулькову ручку, які виготовлені  з макулатури. Сміття – це чудова сировина для креативних речей. Підтвердженням тому стали власні еко – торбинки. Учасники заходу для  своєї практичної діяльності принесли старі футболки, ножиці, лінійки та під керівництвом Валерії футболки перетворилися на стильні еко – торбинки.

Так ми вчимося поводитися з відходами, жити за принципами свідомого споживання і менше шкодити довкіллю.

Захід відбувся з дотриманням безпекових вимог.