ДЕНЬ РОЖЕВОЇ СОРОЧКИ

Сьогодні, 4 травня, щорічно відзначається Міжнародний день боротьби з цькуванням (булінгом). Люди зі всього світу надягають рожеві сорочки або футболки для того, щоб продемонструвати підтримку Дня боротьби з цькуванням. Булінг (цькування) — реальна проблема, з якою підлітки і молодь стикаються в школах, коледжах, на вулицях або в соціальних мережах.

За даними ВООЗ щороку кілька мільйонів дітей, починаючи з восьми років, стають жертвами цькування, а останнім часом спостерігається зростання цієї тенденції. Профілактика булінгу вимагає включеності педагогів, психологів, батьків і, звичайно, самих дітей.

День боротьби з цькуванням був натхненний іншою кампанією, запущеної в Канаді Девідом Шепердом і Тревіс Прайсом в 2007 році. Ця кампанія відома як Міжнародний день рожевого, тому що Девід і Тревіс принесли в школу кілька десятків рожевих футболок і попросили однокласників надіти їх, після того як інший учень, Чарльз Макнилл, став жертвою цькування через те, що прийшов в школу в рожевій сорочці.

Так як символом Дня боротьби з цькуванням стала рожева сорочка, його ще називають Днем рожевої сорочки.

З нагоди Дня боротьби з цькуванням проводяться різні заходи, завдання яких – підвищити обізнаність громадськості про цю проблему і знайти шляхи її вирішення.

Сподіваюсь, що в гуртках нашого закладу таке явище, як булінг, не має підстави для існування. Тому що наші педагоги створюють творче, розвиваюче, безпечне освітнє середовище, вільне від будь-яких форм насильства та дискримінації.

 

Олена Філоненко, практичний психолог