ДО ДНЯ ВІДМОВИ ВІД ПОЛІЕТИЛЕНУ. ДИВОВИЖНІ ЕКО ТОРБИНКИ.

3 липня – Міжнародний день відмови від пластикових пакетів! У різних країнах світу проходять тематичні акції задля привернення уваги громадськості до проблем надмірного споживання пластику, забруднення поліетиленом довкілля, завдання шкоди навколишньому природному середовищу та людині.

03 липня у філії Палацу за адресою вулиця  Сорочинська, 15 відбувся майстер-клас з розпису еко торбинок. Керівниця гуртка «Петриківський розпис» Вікторія Цигипа розписувала еко торбинки-шопери дивовижними квітами. А Валерія Довбіщук, яка є авторкою проекту «ЕкоТорбинки власноруч», показала, як зі звичайної футболки можна зробити майже трендову еко торбинку. Навіть бабуся вихованки не встояла перед спокусою мати стильну еко торбинку і взяла участь у майстер-класі. Майстер-клас закінчився дефіле з еко торбинками.

Закликаємо  усіх небайдужих запоріжців приєднатися до всеукраїнської акції і мінімум на день відмовитися від поліетиленових пакетів!

За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому кожного ж року до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Щорічно у світі виготовляють понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 штук на кожного дорослого. У природному середовищі поліетилен розкладається більше ніж двісті років, а пластик – майже 450 років. Водночас деякі вчені вважають, що пластик лише розпадається на шматочки, які з часом стають меншими.

Кожен з нас вже сьогодні може долучитися до порятунку планети!