ЕКОЛОГІЯ – НА ЧАСІ

В країні триває війна, проте свідома молодь турбується про чисте майбутнє та закладає фундамент для екологічного відновлення нашої країни. Формуванню культури чистоти, правильному поводженню  з відходами та дбайливому ставленню до довкілля сприяла Всеукраїнська акція «Нехай небо буде мирним, а Україна чистою» – головна  еко подія року до Всесвітнього дня прибирання.

З 14 по 16 вересня  вихованці ЗПО «МПДЮТ» прибирали території структурних підрозділів нашого закладу по вулицях Курузова 13, Мурманській 3, Сорочинській 15, а також  біля  навчального закладу №108. В акції прибирання брало участь 127 вихованців та мешканці будинків. Найпоширенішим сміттям стали пакети, недопалки та опале листя.

Активними учасниками прибирання території стали вокально-хореографічна студія «Чайка», хореографічна студія «Весняночка», гуртки «Петриківський розпис», «Моделювання іграшки-сувенір» та «FitnessBetta».

18 вересня вихованці гуртка «Квіткова фея» (керівник Гана Мінченко)  провели домашнє прибирання і дали старим речам  друге життя. Валерія Довбіщук, авторка дитячого соціального проєкту «Захист  екології – відповідальність кожного.  Еко торбинки власноруч»,  провела хобі-клас з виготовлення  еко торбинок з футболок. Розвиток еко свідомості вихованців  через проведення  хобі – класу  зі створення цікавої, креативної еко торбинки з речей вторинного вжитку – мета проєкту. Вихованці з задоволенням  зайнялись творчою справою і впевнені, що їх еко торбинки – це  економно для родини, зручно у використанні, корисно для довкілля та стильно в наш час.

А ще вихованці провели  цифрового прибирання. Вони видалили 227,5 ГБ інформації. Найбільшу кількість  ГБ  видалила Шапошнік Валерія – 128 ГБ!

Сучасні діти розуміють, що видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та Інтернет ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії. Це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу.

Активна людина та, яка не чекає, поки стане добре, а сама дбає про комфорт, красу й чистоту поруч.