ЗАПОРІЖЖЯ – ЦЕ УКРАЇНА

28 січня 2024 року у закладі вихованці ЦДСІ «Оріон» (керівниця Ніна Самофалова) провели конкурс відеороликів  «Скарби нашого міста», який відбувся в рамках дитячого соціального проєкту «Дивовижне Запорожжя».  Це стало важливою подією для всіх учасників конкурсу – вихованців, педагогів, батьків –  яка  об’єднала креативну молодь,  щоб поділитися своєю любов’ю до рідного міста та його неповторної історії.

На конкурс було представлено 15 робіт у чотирьох номінаціях.

У номінації «Видатні люди», учасники конкурсу привернули увагу до видатних особистостей, які прославили наше місто в різні часи: «Авраменко – популяризатор української мови», «Петро Ребро – скарб нашого міста», «Запорізький богатир» (спортсмен Леонід Жаботинський), «Знайомство з музикою Запоріжжя» (музикант Юрій Каплан, лідер гурту «Валентин Стрикало»).

Номінація «Архітектурні пам’ятки» дозволила пригадати важливі споруди, які стали символами міста та свідками його еволюції. Кожен відеоролик переносив глядача в різні історичні часи, розповідаючи цікаві факти  про знакові місця нашого міста. Це відео ролики: «Млин Нібура, або початок індустріалізації Запоріжжя», «Проспект Соборний», «Архітектурні пам’ятки Запоріжжя», «ДніпроГЕС»,  «ЗКФ. Кохаю Запоріжжя», «Дубовий гай».

Номінація «Природа» стала особливою номінацією, яка дозволила поглибитися у неповторну красу природних ландшафтів, які оточують місто. Це відео замальовка «Зимова краса передмістя Запоріжжя».

Володарем Гран – прі конкурсу в номінації «Захисники Запоріжжя» став відеоролик «Запоріжжя: мій пульс» Діани Дячук, вихованки гуртка сценічної мови та конферансу «ГовориТИ»  (керівник Аліна Лаврова), який розповідає про стійкість і мужність прифронтового міста під час війни, про незламність та мужність його мешканців.

Кожен ролик – це маленька дослідницька робота про рідне місце, яке дозволяє глибше пізнати і зрозуміти його історію, культуру та особливості.

Учасників конкурсу привітала директорка ЗПО «МПДЮТ» Людмила Маринюк, яка звернула увагу, як важливо в такий непростий час для сучасного українського суспільства розвивати загальнолюдські цінності: любов до  Батьківщини, родини, підтримувати ЗСУ.

У конкурсі брали участь  студенти Відокремленого структурного підрозділу «Запорізький електротехнічний фаховий коледж Національного Університету «Запорізька Політехніка», які  плідно співпрацюють з вихованцями  гуртка «Фітнес Веtta».

Автори дитячого проєкту «Дивовижне Запоріжжя» Белькова Ліза та Голованова Тая, вихованки гуртка «Фітнес Веtta», отримали авторські Сертифікати. Особлива вдячність  керівнику проєкту Тетяні Бельковій, членам журі конкурсу Олені Каменєвій, Володимиру Шпіленку за  сприяння реалізації творчих ідей учасників конкурсу.

Сподіваємось, що конкурс стане стартом для нових проєктів що до  пізнання  захоплюючих та дивовижних історій рідного міста.