ПОВІТРЯНІ ЗМІЇ І ДИТЯЧІ МРІЇ

9 липня 2024 року відвідувачі Цифрового освітнього центру, що створений на базі Запорізькій гімназії №62 в межах проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Благодійного фонду «Посмішка ЮА» за фінансової підтримки Європейського союзу та уряду Люксембургу, долучилися до процесу  створення  повітряного змія.

Під час цікавого та змістовного майстер – класу, який проводила Ганна Шугай,  керівниця гуртка «Жар-Птиця», діти дізнались,  що повітряний змій  – це перший літальний апарат важчий за повітря, який винайшли люди. Перші повітряні змії з’явилися кілька тисячоліть тому. Виготовлялися вони з бамбука і шовку. Їм надавали форму метеликів, жуків, риб, але найулюбленішою формою був дракон – казковий крилатий вогнедишний змій, що вважався в Китаї символом влади і благополуччя, звідси, мабуть, і назва цього літального апарату.

Діти обрали тип змія – плоский чотирикутник –  з кольорового паперу зробили крильцята та хвіст, розмалювали, зробили написи про Україну та про свої мрії.  А потім запустили своїх зміїв високо у небо, щоб енергія літнього сонця і вітру надала їм сили мріяти і літати.