ПІДВЕДЕНІ ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА РІК

19 травня у закладі відбулась підсумкова педагогічна нарада. Педрада-конклюзія  – форма проведення педагогічної ради, яка складається з презентації висновків, підсумків та результатів освітньої діяльності, участі вихованців та колективів у конкурсах, фестивалях, змаганнях, професійних успіхів й досягнення педагогічного колективу.

Завдяки підключення до платформи ZOOM, у роботі педагогічної наради змогли брати участь педагоги, які виїхали за межі міста, працівники департаменту освіти і науки ЗМР.

П’ять спікерів підвели підсумки реалізації основних завдань і напрямків навчально – виховної роботи у 2021-2022 навчальному році.

Світлана Горлова, заступник директора з НВР, проаналізувала проведення Всеукраїнських, міських заходів для вихованців та школярів міста:

  • Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль-майстерня авторської (бардівської)  пісні «Сонячний зайчик» (дистанційно, жовтень 2021);
  • «Ігри патріотів» – патріотично – спортивна гра для вихованців та школярів  міста до Дня захисника України, Дня  Українського козацтва (жовтень 2021);
  • «Лабіринт» – міська літературна гра  для старшокласників (І полу фінал –  (листопад 2021);
  • V ювілейний шоу – конкурс циркового мистецтва «Принц та Принцеса цирку – 2021(грудень 2021);
  • «Таємниці замка Норд» – новорічний мюзикл для школярів міста (грудень 2021);

«Таланти міста З» –  міський конкурс – майстерня  дитячої творчості (лютий 2022) та багато інших. Прокоментувала змістовність та формат дистанційного навчання під час воєнного сану, волонтерську діяльність педагогів та вихованців закладу.

Вагомі результати участі колективів закладу у конкурсах різного рівня представила Олена Шевкунова, завідувачка відділом. У порівнянні з минулим роком досягнення набагато вищі: 209 конкурсів, 1087 нагород, 31 Гран – прі.

Олена Філоненко, практичний психолог, зупинилась на питанні «Психологія війни. Акцентовані соціальні комунікації». На прикладі роботи соціальних мереж нашого закладу (група «МПДЮТ» у Вайбер, Сайт закладу, сторінки закладу у Фейсбук) показала, що постійне соціальне спілкування, он – лайн зустрічі, ZOOM конфренції зміцнюють психологічну стабільність колективу, допомагають бути у «потоці» подій, не залишатись осторонь, долучатись до спільної роботи.

Показники підвищення рівня професійної компетентності педагогів у 2021-2022 навчальному році прокоментувала  Ольга Карпенко, завідувачка  методичним відділом. Вона зупинилась на вдосконалення навчальних програм, участі педагогів у педагогічних заходах та конкурсах, проаналізувала рівень самоосвітньої діяльності. За традицією відбулось нагородження педагогів Сертифікатами якості надання освітніх послуг за рейтинговою оцінкою методичної ради.

Оцінку діяльності педагогічного колективу закладу надала директор, Людмила Маринюк, яка підкреслила, що попри всі об’єктивні причини  була проведена велика, якісна навчально виховна, організаційно –  масова, методична  робота, подякувала колективу та вручила грамоти департаменту освіти і науки ЗМР за високий рівень та вагомі досягнення педагогам закладу. Людмила Вікторівна зауважила, що наступний навчальний рік в закладі пройде під гаслом «Все буде Україна!».

Здійснити проведення підсумкової наради в якісному форматі допомогла злагоджена робота Медіа школи та його завідувача Володимира Шпіленка.