НАМАЛЮЙ СВОЄ ІМ’Я

Продовжуються зустрічі з маленькими  відвідувачами Цифрового освітнього центру, що створений на базі Запорізькій гімназії №62.

6 серпня 2024 року  психолог  ЗПО «МПДЮТ» Олена Філоненко підготувала для них цікаві ігрові програми з елементами арт-терапії.

Заняття розпочалося з виконання вправи – «Намалюй своє ім’я», яка  застосовується  для групової терапії.

Спочатку кожний називає своє ім’я та характеризує себе одним реченням (сміливий, веселий, добрий тощо).  Далі діти малюють свої імена на папері кольоровими олівцями. Дехто пише ім’я маленькими літерами та в самому куточку. Дехто розмальовує цілу сторінку. У когось літери з нахилом, у когось рядок іде вверх чи вниз. Хтось пише чорним, а комусь мало запропонованих кольорів.

Після цього діти розповідали про те, що відбувається у них на малюнку, чому обраний той чи інший колір. Насправді, все це дуже багато може сказати про дитину, про її настрій та психологічний стан.

Діти дуже добре впоралися з завданням, намалювали гарні, добрі та яскраві малюнки.

Ще встигли пограти в гру «Невербальний показ». Діти охоче уявляли і демонстрували те,  як перукар робить зачіску, стоматолог лікує зуб, хлопчик ловить метелика сачком, дресирувальник навчає собаку, надувають повітряну кульку і тому подібне. Ця гра розвиває уяву, мислення, пам’ять та  мовлення.

Заняття сподобалось кожному учаснику та закінчилось в дуже гарному настрої!