МАЛЕНЬКА КАЗКА – ЛЮКСЕМБУРГ

13 серпня 2024 року відвідувачі  Центру освітніх цифрових технологій знайомилися  з країною, уряд якої надає допомогу Україні.

Під час заняття – подорожі, яку провела Ніна Самофалова, діти здійснили захоплюючу віртуальну екскурсію до Люксембургу – найменшої країни Європейського Союзу з однойменною столицею. Дізнались, що попри свої малі розміри, це єдине у світі Велике Герцогство, яке надзвичайно активно підтримує Україну в війні проти росії. Учасники заходу познайомились з історію герба, побачили першу фортецю, з якої почалась майбутня країна; малювали прапори не тільки Люксембургу, а й її сусідів: Німеччини, Бельгії та Франції; мандрували старовинними кварталами і мурами, що внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Разом дивувалися,  коли дізналися, що це перша держава в світі з безкоштовним громадським транспортом, а школярі країни – поліглоти. За час навчання  вивчають люксембурзьку, французьку, німецьку та англійські мови!  Великий герцогський палац охороняє один солдат,  а маленьке селище Шенген  знищило кордони.

А ще міркували над питаннями: «Як така маленька країна стала найбагатшою країною  в світі ?» і «Якою ми бачимо свою країну після війни?».

Наприкінці заняття  разом шукали країну на картині від керівника образотворчої студії Алли ТАТАРИНОВОЇ.

Дякуємо тобі, Люксембург, за підтримку нашої країни!