«ВИПУСКНИК – 2023». ФІЛАТОВА ПОЛІНА

Поліна Філатова прийшла до студії образотворчого мистецтва (педагог Олена Арсієнко) зовсім маленькою, у 4 роки, та вже з перших занять проявила свої здібності до малювання. Картини цієї дівчини з перших років постійно демонструвались на виставках, зазнавали високої  оцінки журі на конкурсах різного рівня. Поліні були притаманні внутрішня боротьба, невпевненість, глибокі розчарування, бажання залишити студію, але наполеглива дівчина  поборола обставини і поступово здолала кризові моменти.

Заняття у студії сприяли формуванню системи знань та уявлень про сутність, види та жанри образотворчого мистецтва, особливості художньо-образної мови, відкрили відчуття і розуміння художніх засобів виразності – колориту, форми, простору, композиції. Поліна чудово володіє різними техніками та прийоми, а саме:

– малюнок, графіка (простий олівець, туш, перо, чорна ручка, м’які матеріали: пастель, соус, вугілля);

– живопис: акварель, гуаш, акрил, олійні фарби;

– композиція: фелтинг, батик, вітраж (розпис скла);

– ліплення, скульптура.

Поліна обізнана з шедеврами образотворчого мистецтва в історії людства, розуміє їх зв’язок з літературою, історією, музикою, народним мистецтвом. Вчиться емоційно сприймати та оцінювати твори, розуміти образну мову.

Зазвичай, в неї ще формуються художній смак, потреба до художньо – творчій самореалізації та самовдосконалення, навички художньої самоосвіти та самовиховання.

Окрім занять у студії, Поліна навчається на «відмінно» в школі, вивчає іноземні мови, займається фітнесом, танцями, легкою атлетикою, пілатесом, зумбой, стретчингом. Планує продовжити навчання в сфері образотворчого мистецтва, творчо та професійно зростати.

Останні два роки (2022, 2023рр.)  Поліна  – активний учасник Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, у більшості випадків здобуває Гран-прі та І місця.

2022 рік – Гран-прі у Всеукраїнському дистанційному конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтв «Мистецькі фантазії» (м. Луцьк);

2022 рік – Гран-прі у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Казкове Різдво» (м. Луцьк);

2023 рік –  Гран-прі ІІ міжнародного дистанційного багатожанрового конкурсу «Золота зірка» (м. Рівне).