«ЖІНКИ І КВІТИ. КВІТИ І ЖІНКИ»

19 березня, світова українська спільнота вітала із народження геніальну українську поетесу, одну із відоміших українок сучасності, яку називають «голосом народу», «честю і совістю нашої епохи», – Ліну Костенко.

До дня народження письменниці вихованці гуртка «Квіткова фея» (керівниця Ганна Мінченко) слухали вірші Ліни Костенко та брали участь у майстер-класі за темою одного з віршів «Жінки і квіти. Квіти і жінки».

Жінки і квіти. Квіти і жінки.
Ідуть-минають і роки, й віки,
Але в минулі й нинішні часи
Над їх красу не знає світ краси.
Змагатись з ними можуть тільки діти,
Але і їх ми називаєм – квіти.

Вихованці гуртка «Графічний дизайн» (керівниця Ірина Соболь) самостійно ознайомилися з її найвідомішими творами і під час заняття кожен розказав, який вірш сподобався йому найбільше і чому. Особливо їм сподобалися вірші «І жах і кров, і смерть, і відчай…», «Мій перший вірш написаний в окопі…». Педагогиня ознайомила вихованців зі своїм улюбленим віршом «Старесенька іде по тій дорозі…» та організувала його обговорення.

Вихованці гуртка квітникарів-аранжувальників (керівниця Світлана Корзун) під час виховної години «Хай буде легко. Дотиком пера» мали можливість прослухати вірші від самої  авторки, геніальні вірші, що зачіпають своєю красою.

Тетяна Краснокутська, керівниця гуртка «Петриківський розпис», провела виховну годину «Ліна Костенко – видатна поетеса нашого часу», під час якої діти слухали її вірші.