МІСЬКА ЛІТЕРАТУРНА ГРА «ЛАБІРИНТ 2024»

19 квітня  2024 року у Міському палаці дитячої та юнацької творчості відбувся фінал міської літературної гри для старшокласників  «Лабіринт», який  проходив у дистанційному  форматі  на платформі ZOOM з дотриманням всіх безпекових вимог.

Гра «Лабіринт» вже багато років  проводиться за ініціативою нашого закладу при підтримці департаменту освіти і науки Запорізької міської ради з метою розширення літературного кругозору, формування читацького смаку, розвитку комунікативних здібностей старшокласників.

Учасників гри привітала заступниця директора – начальник управління з питань розвитку освіти департаменту Наталія ВІТКОВСЬКА та студентка 4 курсу  філологічного факультету ЗНУ Марія ФУРСОВА.

В ролі партнерів гри виступили КЗ «Обласна бібліотека для юнацтва» ЗОР та Запорізький національний університет.

Предметом гри став роман Вільяма Голдінга «Володар мух», автор якого стверджує, що, незважаючи на могутність зла, його «перемога ніколи не буває остаточною, доки в людині залишається хоча б найменша часточка добра, світла, високих помислів і сподівань».

У грі брали участь 11 команд з 11 навчальних закладів міста.

За підсумками гри І місце посіли Запорізька гімназія №62 (Дніпровський район) та Запорізький ліцей №71 (Вознесенівський  район).

ІІ місце: Запорізька єврейська гімназія «ОРТ – Алєф» (Вознесенівський район),  Запорізька гімназія №75 (Заводський район),  Запорізька гімназія №93 (Шевченківській район) та Запорізька спеціалізована школа №7 (Комунарський район);

ІІІ місце:  Запорізький колегіум «Елінт» (Дніпровський район) та Запорізька гімназія №50 (Дніпровський район).

Звання «Кращий знавець твору» здобула Лисенко Анастасія, капітан команди гімназії №62.

Вітаємо переможців!