ПРОЄКТ «ПОДОРОЖ ДИВАМИ СВІТУ» В ДІЇ

Диво – це поняття кожен трактує по – своєму. Нажаль, зараз  ми не маємо можливості подорожувати світом, але завдяки сучасним інформаційно комп’ютерним технологіям, можливостям Інтернету, ми можемо  подорожувати віртуально.

Автори дитячого соціального проєкту «Подорож дивами світу»  Белькова Єлизавета та Голованова Таїсія, вихованки гуртка  «Fitness «Betta» (керівник Тетяна Белькова) запросили вихованців закладу та всіх бажаючих  долучитися до конкурсу відеороликів «Вражаючий дивами світ». В конкурсі брало участь 13 учасників, серед яких були і студенти «Запорізького електротехнічного фахового коледжу» Національного Університету «Запорізька Політехніка».

В номінації «Дива України»  багато хто заново відкрив  для себе унікальні місця України та дізнався про нове. Відеоролик «Рідне Запоріжжя» (автори вихованки хореографічної студії «Весняночка» Олексюк Ксенія, Шкабарня Настя, Зінченко Юлія та Пашкульська Поліна) це екскурсія знайомими місцями міста та Запорізького краю. Про  перлину України,  острів Хортиця,  розповіли Бражнік  Марія, студентка «ЗЕФК НУ «Запорізька Політехніка» в анімаційному ролику «Острів Хортиця» та Голованова Таїсія,  відеоролик «Хортиця», вихованка  гуртка «Fitness «Betta»). З  пам’яткою природи  на Херсонщині  у своєму відеоролику «Лемурійське озеро» познайомила всіх Чуракова Кіра,  вихованка студії образотворчого мистецтва.

В номінації «Дива світу»: відвідали  пам’ятки  стародавнього Єгипту (відеоролик Фокіна Дмитра «Єгипетська піраміда Хеопса»), дізналися про нескорене місто давньої цивілізації в Південній Америці, (відеоролик Заломіхіна Сергія «Мачу-Пікчу – загублене місто інків»),  милувалися білосніжними травертинами та терасними водоймами (відеоролик «Памуккале – вапняковий скарб Туреччини» вихованки  гуртка «Fitness «Betta» Белькової Єлизавети, дослідили будування дерев’яного судна (відеоролик «Ноїв ковчег» Прокопенко Михайла), доторкнулися до електронного виробництва в Латвії (відеоролик «Альфа» – перший крок електронного виробництва»  Булгакова Олексія ) та зробили справжнє відкриття (відеоролик Даалі Сергія «Дюни Національного  Вулканічного парку Лассен»).

Голова журі Володимир Шпіленок, завідувач відділом інформаційної та видавничої роботи, провів майстер-клас зі створення відео роликів, надав приклад  власного відеоролику та провів цікаву  дискусію з питань історії Запоріжжя.

Переможцями конкурсу стали Чуракова Кіра, Белькова Єлизавета та Булгаков Олексій.

Вручаючи дипломи учасникам конкурсу, директорка закладу, Людмила Маринюк,  підкреслила, що подорож – це завжди нові враження, позитивні емоції та здійснення мрій. Та побажали всім нам скорішої перемоги та можливості подорожувати світом, відкривати безліч нових цікавих міст та дивуватись їх красою та унікальністю.

« 1 of 2 »