СВЯТО ПРИЙШЛО ЗА АДРЕСОЮ

В День Святого Миколая для родин внутрішньо переміщених осіб, що мешкають у гуртожитку по вулиці Добролюбова 22, відбулася запальна новорічна інтермедія «КотоВасіЯRabbit-Dance». На дружній вогник завітали  Санта Клаус з Ельфами та веселі бешкетники, символи 2023 року, Кіт та Кролик. Були танці, ігри, привітання і, звісно, подарунки.

В ролях – педагоги Запорізького міського Палацу дитячої та юнацької творчості, які вже давно опікуються дітьми, що перебувають в цьому гуртожитку. Протягом всього літа завзяті освітяни проводили захоплюючі заняття, готували цікавинки та сюрпризи, забезпечували добрий настрій.

«Діти мають бути щасливими, а ми можемо це зробити, бо прагнемо допомагати, підтримувати і розвивати, – каже культорганізатор  Аліна Лаврова. – В нашому закладі дуже потужна команда: це не тільки викладачі – професіонали, але й творчі особистості, справжні майстри, закохані в свою справу. Саме такий творчий потенціал зараз потрібен нашім дітям. Тому наші педагоги, навіть у відпустках, влітку щотижня проводили майстер-класи, квести, ігрові програми, різноманітні святкові заходи. Ми завжди маємо, що запропонувати».

11- річна Софійка та її родина евакуювалися до Запоріжжя з Гуляйполя ще на початку війни. Дівчинка разом з іншими дітьми з усієї Запорізької області знайшла тут не тільки прихисток, але й нових друзів, нові захоплення. «Влітку ми робили поробки, танцювали, грали в ігри. Були вистави і свята, цікаві квести. Мені подобається робити щось нове разом з моїми друзями. Багато чого можна дізнатись, цікаво провести час».

Калітенко Катерина (14 років) з міста Полігтеж збереже Запоріжжя в теплих спогадах. Бо люди тут творчі, а якщо свята, то обов’язково з душею. «Свято вийшло яскравим – руханки, ігри, танці, усілякі сучасні фішки, ТікТок, навіть, танок Венздей, який зараз танцюють всі! Заряд позитиву на весь день!», – поділилася Катя.

На додаток до позитиву та посмішок діти отримали солодкі подарунки від Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, а батьки веселі рілзи, що прикрасять родинні сторіз і залишаться на добру згадку.