СИЛЬНІ ЛЮДИ МУЖНЬОЇ КРАЇНИ

4 грудня, напередодні Дня Збройних Сил України,  в Центрі дитячих соціальних ініціатив «Оріон» (керівник Ніна Самофалова) відбувся урок мужності «Сильні люди мужньої КРАЇНИ». Учасники заходу дізналися, що з перших днів незалежності країна приступила до створення Збройних Сил України. 24 серпня 1991 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про військові формування в Україні», утворила Міністерство оборони України та приступила до створення Збройних Сил України».

Свято – День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України. Коли в далекому 1993 році запроваджували це свято, ніхто навіть уявити не міг, що воно стане майже найголовнішим  в житті сьогоднішньої України.  Що люди у військовій формі стануть звичним явищем на вулицях українських міст і сіл. І що ми на них  покладаємо  великі  надії  і всією Україною молимося за них, щоб вони повернулися живими.

З 24 лютого 2022 року поняття:  бойові втрати, залишені міста, поранені, біженці об’єдналися в слово «ВІЙНА». Розмова йшла про людей, які з перших днів війни захищали Батьківщину.

Кожен учасник заходу підготував розповідь  про людину, яку  він вважає справжнім патріотом: Клинкова Марія –  про  майора СтепанаТарабалку, відомого як «Привид Києва». З раннього дитинства  він завжди мріяв про небо, про те, щоб літати вище за хмари. Це офіцер нової генерації української армії, який розпочав свою офіцерську кар’єру саме в той час, коли в Україну прийшла війна. Захист своєї країни був для нього свідомим вибором. Шкабарня Настя – про бій над Кропивницьким. Відволікаючи на себе ворожу авіацію, майор Степан Чобану забезпечив підняття в повітря  літаків частини, виведення їх з-під удару та перебазування на резервний аеродром. Пашкульська Поліна розповіла про медика  Дерусову Інну, яка, рятуючи військових,  загинула 26 лютого. Вона стала першою жінкою, яка отримала звання Героя України посмертно. Олексюк Ксенія – про «запорізького кибира» В’ячеслава Зайцева, на честь якого перейменована вулиця Лермонтова і  який, неодноразово,  бував в нашому закладі. Мазур Вероніка та Зінченко Юлія – про професійного військового Сергія Мусієнко, який вміло керував діями підрозділів артилерії в Харківському напряму, що дало змогу залишити територію під контролем Збройних сил України.

Щербакова Євгенія розповіла  про Головнокомандувача  Збройних Сил України Валерія Залужного.  Генерала Валерія Залужного сьогодні поважає кожен українець, оскільки успіхи української армії здивували весь світ.

Важкий для України сьогодні час! Територіальну цілісність та суверенітет відстоюють ЗСУ та весь український народ. Тож низький уклін  людям у військовій формі. Дякуємо за відданість та мужність! Пам’ятаємо їх подвиг заради життя  нашої Держави та кожного з нас.

Проведення заходу сприяло вихованню патріотичних почуттів, знайомству з історією  української армії та  її героїчними подвигами.