«ЧИТАТИ – ЦЕ КРУТО!» – ЛІТЕРАТУРНИЙ БАТЛ

Чому книжка є цінністю? Бо про всі цінності, які цікавлять підлітків,  написано в книжках.

2 грудня  2022 року в ЗПО «МПДЮТ» у дистанційному форматі стартував літературний батл «Читати – це круто». Батл проходив за твором  американського письменника Джерома  Селінджера «Над прірвою у житі», де головний герой протестує проти  всього фальшивого,  лицемірного та прагне природності і непідробності. В заході брали участь  команди гімназії №93 (Шевченківський район), академічного ліцею №23 (Комунарський район) та гімназії «ОРТ -Алєф»  (Вознесенівський район).

Незважаючи на відключення  світла,  тимчасової відсутності Інтернету та відмінності у часі,  зустріч відбулася. Учасники отримали пакет з 20 питань, а  відповіді надсилали організаторам гри.

Перемогли у батлі команди гімназії №93 (капітан  команди Казимірська Анастасія, керівник Яновська В.М.) та  академічного ліцею №23 (капітан команди Андросович Крістіна,  керівник Назаренко  Л. Б.). Команда  гімназії «ОРТ – Алєф» (капітан команди Захарченко Тетяна, керівник Добровольська Т. В.) посіла ІІ місце. Час промайнув швидко  і цікаво.

Хочеться згадати слова Олександри Коваль, президента  Львівського форуму видавців: «Читати  треба, аби  жити, щоб розвиватися. Книжки – це хліб, це пожива для духовного розвитку; тексти – це вода, що вгамовує інтелектуальну спрагу; сенси , що  формуються  зі слів, – це повітря, яким ми дихаємо».

Тож під час гри повітря було свіжим, насиченим радістю зустрічі, напругою змагання та  задоволенням від  результату.

Наступна зустріч відбудеться в лютому 2023 року за твором сучасної української письменниці Оксани Сайко «Новенька або інші історії». За інформацією звертайтеся до Ніни САМОФАЛОВОЇ (т. 0957535933)