ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ – ШЛЯХ ГІДНОСТІ

Україна –  незалежна молода  держава, їй виповнилось 30 років!“Але історія нашої країни сягає глибоких віків. Це держава із цікавим минулим, багатою культурною спадщиною та давніми народними традиціями. В календарі  країни в цьому році з’явилося нове свято –  День Української Державності.

28 липня педагоги нашого закладу приготували для дітей тимчасово переміщених родин, що мешкають у гуртожитку на Добролюбова 22, чудове свято до цієї знаменної дати.  Діти узнали багато чого про те, як створювалась Українська держава, знайомилися  з видатними особистостями, що брали участь у державотворенні України. Зокрема, з князями Київської Русі Володимиром Великим, Ярославом Мудрим, Володимиром Мономахом; гетьманами Петром Сагайдачним, Богданом Хмельницьким, Іваном Мазепою та автором першої Конституції Пилипом Орликом. Згадували  творців  української державності початку ХХ століття — Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Павла Скоропадського.

Виконували Гімн України, брали участь у вікторині «Моя Батьківщина», яку провела завідуюча відділом Ніна Самофалова.  Разом з педагогами  вокально – хореографічної студії «Чайка» Оленою Корнєєвою та Вікторією Хуторною  розучували Гімн Січових Стрільців  «Ой, у лузі червона калина», брали участь у флешмобі «Калинова країна – моя Україна!». А культорганізатори Олена Камєнєва та Аліна Лаврова  піднімали настрій  учасникам веселою руханкою «Ми – українці».

Захід сприяв поглибленню знань про  історичне минуле нашої держави та формуванню  поваги та гордості до  рідної батьківщини. Зі святом Української Державності!