СИМВОЛ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ. ВИШИВАНКА ЄДНАЄ СВІТ

Кожен третій четвер травня Україна святкує День вишиванки. Цього року Всесвітній день вишиванки припадає на 18 травня. Відзначати його почали лише в 2006 році, але за цей час воно стало дуже популярним не тільки у нас, а й за кордоном. Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Люди, вдягаючи вишиванку, підкреслюють те, що ми є нація. Нація вільна, нація незалежна, нація, яка має право на гідне життя. Та більше того, у вишивці зашифрований наш генетичний код. Долучитися до свята може будь-хто – потрібно просто надягти вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою.

Долучилися до свята і наші вихованці. Напередодні Дня вишиванки в ЗПО «МПДЮТ» відбувся фоточелендж «Вишиті обереги єднання».

Фоточелендж  об’єднав вихованців, педагогів та батьків  спогадами про мирне життя і бажанням підтримати один одного. Вишиванки завжди вражали  всіх красою і розмаїттям візерунків.  Світлини передають час,  настрій  та надію на майбутнє, яку треба вибороти.

У цей день варто пам’ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

Одягайте вишиванку на будь-який смак і колір де б ви не були! Вражаймо світ красою і розмаїттям українських вишиванок!

Світлини в вишиванках надіслали: «Петриківський розпис» (керівник Тетяна КРАСНОКУТСЬКА), «Солоне тісто» (керівник Марина МОСКОВКА), гурток німецької мови (керівник Тамара КАЛЮЖНА), «Моделювання іграшки – сувенір» (керівник Оксана ТУЗ), фотостудія «Образ» (керівник Борис ДВОРНИЙ),  вокально-хореографічна студія «Чайка» (художній керівник Юрій ТРУБЧАНІНОВ, педагоги  Аліна  ТИМОХІНА, Вікторія ХУТОРНА), хореографічна студія «Весняночка» (педагоги Олена СКРИПЧЕНКО та Яна ОСТРОГЛЯД), ЦДСІ «Оріон» (керівник Ніна САМОФАЛОВА) та діти з окупованих міст.