ТАЛАНТИ МІСТА ЗАПОРІЖЖЯ 2024

19 лютого 2024 року у Міському Палаці дитячої та юнацької творчості розпочався міський конкурс «Таланти міста Запоріжжя».

«Запоріжжя оновлене» –  тема цьогорічного конкурсу, що полюбився запорізькій творчій спільноті та вже 13 рік поспіль об’єднує під крилом ЗПО «МПДЮТ» дитячі таланти,  заряджає, надихає, розкриває нові можливості.

Десятки учасників від навчальних закладів міста взяли участь у конкурсі та представили понад  248 творчих робіт у трьох номінаціях: декоративно – ужиткове, образотворче та фото мистецтво. Це 10 закладів позашкільної освіти, та  25 закладів загальної середньої освіти міста.

Конкурсні роботи представлені будь – якими художніми композиціями, виробами, що відображають уявлення авторів про оновлені мирні Запоріжжя та Запорізький край.

Для учасників конкурсу та всіх бажаючих педагоги закладу 23.02.2024 провели он лайн цікаві майстер-класи за темами: «Самчиківський розпис» та «Мова фотографії як комплекс виразних засобів та композиційних прийомів».

За підсумками перегляду конкурсних робіт журі визначило 79 призерів!

Гран  –  прі  у номінації «Образотворче мистецтво» виборола Баранова Мар’яна, 13 років,  за роботу ««Птахи Перемоги над Запоріжжям!» (живопис, гуаш). «Народний художній колектив» студія образотворчого мистецтва, керівник Алла ТАТАРИНОВА, Заклад позашкільної освіти «Міський Палац дитячої та юнацької творчості».

Гран  –  прі  у номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» виборов Харченко Микита, 16 років, за роботу «І на оновленій землі врага не буде, супостата!» (змішана техніка: виріб з деревини, лазерний верстат з числовим програмним керуванням). Гурток робототехніки, керівник Сергій ІНДЕНКО, Заклад позашкільної освіти «Міський Палац дитячої та юнацької творчості».

Гран  –  прі  у номінації «фотомистецтво» виборола Житник Марія, 16 років,  за роботу «Обряд рун  віри». Фотостудія «Образ», керівник Борис ДВОРНИЙ, Заклад позашкільної освіти «Міський Палац дитячої та юнацької творчості».

Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради та призами. Нагородження відбудеться у Запорізькій гімназії №71 (дата уточнюється).

Запрошуємо всіх на конкурс «Таланти міста Запоріжжя» –  2025. Тема наступного конкурсу  – «Запоріжжя надихаюче».